Hjälp med hydraulik

God dag bloggen!

Äntligen har jag kommit hem från fabriken efter en dag full av strul och problem. Det började med att två av våra maskiner som drivs av hydraulik slutade att fungera bara några minuter att vi hade satt igång dem. Vi är många här uppe i Skellefteå som kan en hel del om maskiner men när det kommer till hydraulik då står de flesta av oss som frågetecken. Faktum är att vi visste inte ens vad problemet med maskinerna var.

Efter att vi alla varit framme och försökt reparera maskinerna utan någon som helst framgång så ringde jag till Lekebergs Hydraulik så att de kunde komma hit och göra ett ordentligt jobb. Jag kan säga att det inte är något vidare enkelt att lyfta flera hundra kilos tunga varor utan någon maskin, framför allt så går det inte i något rasande tempo. Vi lyfte upp två block innan vi gav upp och ringde chefen för att förklara vad som hade hänt. Efter att ha förklarat läget så var det bara att sätta sig i fikarummet och rulla tummarna, det fanns helt enkelt inget vi kunde göra för ens Lekebergs Hydraulik kom.

Det är väldigt skönt att sitta på arbetsplatsen och få betalt för att inte göra någonting, problemet är att det funkar ungefär i en kvart innan man blir så rastlös att man inte vet var man ska ta vägen. Så efter en stund började vi att städa hela fabriken för att få någonting gjort. När det var klart så var det dags för lunch och efter det så var vi i samma sits igen, ingenting att göra. Jag hittade en boll i ett skåp så vi ställde oss och började kicka i någon timme och sen kom räddningen. Vi hade varit utan maskinerna i nästan sex timmar och Lekebergs Hydraulik ordnande problemet på ynka två timmar. Förhoppningsvis blir det lite jobb imorgon.